[...]
2 roman
Romanii mai dau ce mai dau din tenesi, ajungand la Blidaru si Costesti.Minerii ii intampina cu bate, lampase, tarnacop si vagonete. In fata unei cetati ridicata din fonduri europene se zgaiau cranii de romani capturati in campania lui Domitian. Si-au dat seama ca-s romani dupa mirosul de picioare de broasca si borhot ieftin.
Mama lui Ronnie James Dio Cassius ala e gestanta. Caz medical de exceptie, prima femeie bortoasa timp de 55 de ani. Eu cred ca era doar grasa.
Parafrazandu-l pe Stefan cel mare, romanii dau foc satelor sa crape pipota si ficatu-n daci cand n-or mai avea beutura, ea gasindu-se in beciuri.
Sora lui Decebal, sa-i zicem Decebala, intampina armata romana cu cracii deschisi, in scop militar desigur. Epuizarea macaronarilor era solutia victoriei. Supti d etoata energia, romanii si caii lor se gandesc sa abandoneze batalia. Caii fug disperati, zbierand prin zabala " Nu mai vrem imperechere "
Anno Domini 102. Decebal se scarpina in continuare la oo, in timp ce ai lui si-o iau pe carca  la Adamclisi . Langa Sarmisegetuza, caciulatii daci se joaca de-a turnatorii la Secu si ciobanii razboinici, acesti Gigi Becali ai protoistoriei, fac pace cu Roma. Decebal si Traian beau aldamasu’ la bodega, ambii fiind extrem devmahmuri de cu o seara inainte, cand Zalmoxis ii bagase sub masa.
"Ba Dece, buna-i sor-ta aia!" "A ta sa fie" Ii zise Decebal printre sughituri.Aparu si Deceneu, clatinandu-se de pe un picior pe altul, cu sutana de popa balabanindu-se descheiata, lasand sa se vada burta sa imensa." Pace voua" urla el in gura mare prin toata carciuma ca la Templu. "Fir-ai al dracu’ de hipiot imputit!" strigara Decebal Diurpaneus si Traian intr-un glas, ei fiind ascultatori de Sofia Vicoveanca si Toto Cutugno .
Di end