Azi inauguram noul serial la mine pe jurnalul internetic de istorie si literatura alternativa. Episodul 1:
DECEBALVS PER SCORILO
 Anno 101. Decebal se ridica din pat, se scarpina la oo, prin barba mare si incalcita. Isi puse caciula blanoasa pe tigva tuguiata ca un bostan placintar, si trase un gat zdravan de bere. Pentru ca predecesorul lui, recte Burebista , daduse foc viilor, lucru pe care Strabon il condamnase in carticelele lui, printre povestiri pornografice si poezii de dragoste. Si cum nu mai erau vii, dacii inventasera berea (asa ziea la reclama, io nu-s vinovat cu nimic).
Astfel, Decebalut al nostru se mai scarpina inca odata la oo, pentru ca itarii erau aspri. Iesi din casa, si admira Sarmisegetuza Regia cu ochii mari si injectati.
"Dio Cassius, treci incoace!" striga Diurpaneus zis Decebal ca porecla.Da’ Dio Cassius nu era, ca s-o nacut numa’ la 155. Si era abea 101. Asa ca o lua la un frecus de dimineata pe ma-sa lu’ Cassius, pregatindu-se pentru cel dintai razbel Daco-Roman. Isi scoase falusul din mama lui Dio Cassius Clay ala , lua Falxul din cui, si iesi in cetateaSarmisegetuzei sa adune dacii, cei mai viteji dintre traci, de prin carciumile unde se pilisera de cu seara.
Dupa un schimb de injuraturi dure cu Traian, continand si cuvinte ca "varza","viezure", "pizza", "pizda ma-tii", " veioza ", provenite din foondul lingvistic dacic, schimb datorat scarbavnicului tratat intre Domitian si daci, si dupa ce Decebal ii spusese lu’ Traian "…ma pis pe capitala voastra, macaronari imputiti", Traian s-a apucat de sapat un canal la Cazanele Dunarii. Cu 150.000 de betivani si pidosnici, incepura sa cante un cantec porcos despre femeile dace la trecerea peste Dunare, lucru ce l-a infuriat la culme pe Decebal, in asa hal incat i-a sarit caciula.
La Tapae, Decebal si Traian se injura iar puternic, in asa hal incat armata romana se caca pe ea in padurea de la Portile d eFier ale Transilvaniei. Padurarul iar injura, ca au umplut padurea de gainat  de om. Era 25 Martie, si romanii erau cam subtirel imbracati, asa ca mergeau greu.
Va urma