Constanta este vie, Constanta respira, Constanta exista. Cel putin pe harta folkului bun. Aseara, in clubul Phoenix, dupa multa, foarte multa vreme pierduta in ceata, muzica m-a infiorat. Am cantat, am lacrimat , mi-am adus aminte, apoi iar am ras, am simtit adanc ceva miscandu-se, zbatandu-se sa iasa la suprafata. Omul bun care zace in mine, ori naiba stie ce. 
Walter Ghicolescu. Un nume,un om, un profesor de matematica in care arde folkul. Si care m-a transpus in alta lume, lumea pe care mi-o doream de mult. Atmosfera incarcata de fum, cu oameni cuminti si reticenti, apoi furtunosi, mi-a amintit de Cenaclul Flacara . Walter si-a lansat albumul. "Franturi de suflet". Ne-a oferit mai mult de atat. Ne-a oferit bucati mari. Incepand cu omagiul adus predecesorilor, Dan Andrei Aldea cu al lui Om bun, sau Vali Sterian si haiducii, a prefigurat seara in care timpul avea sa se dilate. Involuntar, am ras in mine pana la lacrimi. Pentru ca Dinu Olarasu isi mentine renumele de persoana omniprezenta dobandit la Folk you 2008. Prin muzica lui desigur, interpretata cu o caldura nebanuita de Walter. " Doar, ploaia asta nebuna, a spus ca vine si nu mai vine""Suna-ma noaptea, dar pe la trei…".Mi se latise deja zambetul pe chip.
            
                             Walter Ghicolescu
A urmat deja binecunoscutul Costel Botezatu, in chip de intermezzo. Si Costel a surprins. "Ia ma taci in mo****  ma-tii" cunoscuta drept Cantec pentru neveste a fost o lovitura de teatru necenzurata. Se poate.
Prezenta surprinzatoare a serii, un om care merita sa ajunga departe, vocea care m-a strapuns in atrii, ventricule, suflet, in toate organele simtirii, Gigi Dumitrele. Cu al lui double six.Marturisind sincer ca ii era un dor nebun de scena. Asta s-a vazut, si a reusit sa empatizeze cu publicul.
 
 
 
 Gigi Dumitrele
 
    Tacere, liniste chiar, Mariana Butnaru la fel de dulce ca de obicei. Si Walter din nou ,recitand "Usa" lui Paunescu, interpretand "Telefon peste moarte a aceluiasi Paunescu", si piese pline de soare de pe albumul sau. Amintind in treacat de Marin Sorescu. Si din nou am vibrat la unison cu corzile chitarei pe poezia lui Nichita.

show_fb34ba75fc572b(448, 46);

Walter Ghicolescu – Nu-mi spune

Costel in mare forma,, potpuriu din Phoenix. Bis la scena deschisa, cu "Femeia pretioasa". Aproape ca puteai auzi clavirul ei la care canta.
Moment de glorie absoluta, finalul apoteotic, Gigi Dumitrele reusind sa imi smulga o lacrima. Clubul ramasese surprinzator de  plin pentru ora 1, si parca nimanui nu ii venea sa se ridice si sa plece. umbra lui Dinu Olarasu staruia inca, vocea lui Paunescu recita undeva pe fundal, Nichita se plimba de la o masa la alta cu un pahar de vodka….Domnul Gigi Capatana, realizatorul de programe d ela Radio Neptun ne-a picurat in strop de magie in inimi. Si am reusit sa ii smulgem promisiunea ca serile acestea se vor intampla mai des. Foarte de. "Iubita mea, azi ninge prima oara…"
ascultasem aseara. Dimineata, cu sufletul la fel de cald, am vazut pe geam zapada ningand ca o aducere aminte.

show_dec9a1a8b4b2e8(448, 46);

Walter Ghicolescu-Taina Zapezii